Artikler

Mor og datter på kjøkkenbenken. Når en aktiv Mathilde (2) er i seng for kvelden, fisker Malene Foss frem mobilen og inspirerer over 50 000 følgere fra sin Instagram-konto @husefjell.

50 000 lar seg inspirere av huset til Malene Foss

Bli med inn i huset som har tatt av på Instagram.

– Hadde jeg bygget på ei slette, kan det være vi hadde valgt et annet hus. Men når vi skal bo her oppe, måtte vi utnytte utsikten maksimalt.

Fra sitt høytliggende hus på Bergsakerheia i Lyngdal, publiserer Malene Foss interiørbilder til nær 50 000 følgere gjennom instakontoen @husefjell. Store vinduer og romslig terrasse, som nærmest henger over Bergsaker og Alleen i Lyngdal er nøye planlagt for å utnytte tomta sitt potensiale helt ut.

Kontraster. Mørkt kjøkken uten antydning til glinsende detaljer kompletteres med lysegrå innramming og spennende vinkler.

Kreativ maling. Her har hun rammet inn hyllene enkelt ved å bruke den samme gråfargen som vi finner igjen på kjøkkenet.

Drømmehjemmet. Malene lever ut boligdrømmen sin på toppen av Lyngdal.

Alene på toppen
Etter at du har kjørt et par minutter opp bak Betania, tar du en avstikker inn på en selvkostet vei, omgitt av skog. Huset, som er godt synlig fra den første innkjørselen til Lyngdal sentrum, kommer til syne.

Her bor Malene Foss sammen med ektemannen Per Christian og datteren deres Mathilde. Drømmehuset, kaller hun det, bygget av Sanden Byggservice.

Stuevinduene og terrassen avslører byens kanskje drøyeste utsikt, med oversikt over både Kvavikfjorden og Rosfjorden, Alleen, Bergsaker og mot Rom.

Lys. De store vinduene gir naturlig jevnt og behagelig lys både i stue og på kjøkkenet.

Minimalisme. Malene har valgt å la fargen på veggene spille en viktig rolle i uttrykket på badet.Dette blir du aldri lei av. Når du ser utover Lyngdal på denne måten, er det alltid noe å hvile øyene på. Det er alltid noe som beveger seg, eller alltid et tre, et hus eller et område du ikke har sett før. Her kan Malene og familien hennes sitte til langt på kveld, og ikke gjøre annet enn å bruke øyenene og tenke.

Tett i en fei

– Vi ville ha et hus som både var praktisk, samtidig som det var estetisk. Planløsningen er vi godt fornøyd med. Vi har alt vi trenger i hovedetasjen, og det var viktig for oss.

Etter at de hadde bestemt seg for hvordan de ville at drømmehuset skulle se ut, var de klar for bygging. Høsten 2016 gikk de i gang. Innen desember samme år var taket tett.

– Sanden Byggservice er kjent for å være effektive, og det kan vi skrive under på, sier Malene Foss.

Interiørstilen hennes går for å være lun og koselig, der hun blander nordisk stil med rustikk. Den har inspirert titusenvis. På et halvt år har lyngdølen på imponerende vis gått fra 1 000 til 50 000 følgere på Instagram ved å presentere sin egen stil.

 

Malene var tett på i prosessen under byggingen
Selv om interiøret blir byttet ut med jevne mellomrom, er hun strålende fornøyd med selve huset. For mange er huskjøp den største investeringen man gjør i livet. For Malene ble det viktig og moro å følge med på prosessen, så byggingen av drømmehuset sitt fulgte hun tett.

– Det var alltid gøy å komme opp å se på huset da Morten (Sanden) og Sigbjørn (Vatland) jobbet. Det var alltid så god stemning, sier Malene med latter i vokalene.

Den gode stemningen ble delt med følgerne hennes på Instagram:

 

Inspirerer. Sommeren 2017 hadde hun rundt 1000 følgere på Instagram. På nyåret passerte hun 50 000.

Selv om hun ikke er fremmed for å bytte ut interiøret nesten før første støvtørk er nødvendig, tyder mye på at Malene og familien hennes forblir i huset som definitivt har en av byens beste utsikter.

– Sanden Byggservice har vært helt supre å samarbeide med! En trivelig gjeng som gjør jobben skikkelig. De kan virkelig anbefales på det varmeste, avslutter hun.

Likte du denne saken? Del den gjerne med dine venner!